Dublin

Musea bezoek

Als ik dan toch in Dublin ben, ligt een wat uitgebreider bezoek voor de hand. Ik ben niet echt een liefhebber van museumbezoek. Het emigratie museum dat ze inmiddels hebben, was wel de moeite waard van het bezoeken. Het ging niet alleen over de oorzaken van de emigratie, maar vooral ook over de invloed van Ieren over de hele wereld in politiek, cultuur, muziek en sport.

Trinity College

Trinity College

Verder een rondleiding gekregen door Trinity College. De oudste (en meest prestigieuze) universiteit van Ierland. Op gezag van koningin Elizabeth I gesticht in 1592. Op het terrein van een klooster dat door haar vader Hendrik VIII was geconfisqueerd. Tot in het begin van de 20ste eeuw was Trinity alleen toegankelijk voor protestantse adellijke mannen. Tot 1970 moesten katholieken dispensatie hebben van de bisschop om aan deze protestantse universiteit te mogen studeren. Veel fraaie gebouwen uit de 17e, 18e, 19e, 20e en 21e eeuw.
Een belangrijk bezit van Trinity is de Book of Kells, een 9e eeuws manuscript van de vier evangeliën. Deze mag in het echt worden bewonderd en wordt uitgebreid beschreven in omliggende tentoonstellingen.
De attractie doet qua belangstelling niet onder voor het rijksmuseum in Amsterdam.

Bibliotheek Trinity College, de boeken worden “gerestaureerd”, de kasten zijn leeg

verkiezingen

In Nederland merkte ik er niet zoveel van, maar hier kun je er op straat niet omheen dat er begin juni verkiezingen zijn. Niet alleen voor het Europese Parlement, maar ook voor de gemeenteraad.

Gemeenteraadsverkiezingen
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1082

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *