Milford-Moville

Niet naar de noordpunt

Anderhalve week geleden kreeg ik door dat ik niet via Derry hoefde te fietsen maar met twee veren dichter langs de noordkust kon blijven fietsen. Een tocht via Malin Head, het noordelijkste punt van Ierland was mogelijk. Maar het wel een flink ommetje, 30 kilometer extra. Bij goed weer zou ik het doen, maar vanochtend was het bewolkt en voor vanmiddag regen voorspeld. En een stevige zuidwesten wind op de terugweg. Dat werd het dus niet. 

Donegal Rally

Niet naar de noordpunt, maar het Inishowen schiereiland is vrij groot, dus een mooi rondje langs de kusten is goed te doen. Totdat ik op de veerboot hoorde dat het parcours van de Donegal Rally vandaag in het noordelijke deel van Inishowen ligt. Grote kans dat een deel van mijn route afgesloten was voor de rally. Ik reed gisteren ook al wegen die met bebording waren voorbereid op de rally. Bovendien verwachten ze veel bezoekers. Die rijden in auto’s op wegen waar ik wilde fietsen. Dus, via de kortste route naar Moville gereden. Afgezien van de laatste 10 kilometer over mooie weggetjes. 

Veer #10 Rathmullan-Buncrana

Afscheid van Eurovelo 1

Eerste blik op het Verenigd Koninkrijk

Zo’n 5 kilometer buiten Milford scheiden mijn route en de route van Eurovelo 1. De EV1 gaat via Letterkenny en Derry naar Noord Ierland en gaat midden door het land naar Belfast. Ik ga via het Lough Foyle veer naar Noord Ierland en blijf de kust volgen tot Larne, 10 kilometer ten noorden van Belfast. 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1090

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *